דלקת מפרקים שגרונית - ירידה מפרדניזון לאחר העלאתו בזמן מחלת חום

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/02/2020 | 06:35 | מאת: זוהר

שלום, אני נוטלת פרדניזון כבר כמעט שנה בגלל דלקת מפרקים שגרונית, מינונים משתנים מ2.5 עד 7.5 לפי המצב. עוד לא נמצאה התרופה שעוצרת את המחלה אצלי. כעת אני נוטלת 6 מג פרדניזון. נוטלת ערבה 20 וריפאמפין 600 שלושה שבועות. בנוסף יש לי אוסטאופורוזיס ואני נוטלת ריבון. האנדוקרינולוגית אמרה לי, שאם יש לי מחלת חום מעל 38, עליי להעלות את הפרדניזון ל15 מג למשך ימי המחלה. לפני חודשיים קורטיזול הבוקר שלי היה 237. אתמול בבוקר היה לי 38.1 ולקחתי 15 מג פרדניזון. אתמול בערב היה לי 38.6 ולקחתי שני אדוויל ליקווי ג'ל 200 כדי להוריד אותו. הבוקר קמתי עם 38.1 חום, אבל הוא ירד ספונטנית אחרי שעה ל 37.0, ואז עלה ל37.7. שאלתי, בבקשה: איך לרדת מ15 מג חזרה ל6 מג? תודה רבה מאד!

שלום לך ההפחתה בפרדניזון היא הדרגתית ומדי מס ימים מפחיתים מינון. אנא פני לאנדוקרינולוגית שנתנה לך את ההנחיות למינון בהתאם למחלת הרקע, המינון וערכי הקורטיזול שלך. בכל מקרה, רצוי להימנע מנטילת פרדניזון באופן קבוע - מומלץ להתייעץ עם ראומטולוג מטפל על האופציה להתקדם לטיפול אחר ללא הצורך בפרדניזון או לפחות הפחתת מינון. בהצלחה

11/02/2020 | 18:05 | מאת: זוהר

תודה רבה מאד

מנהלי פורום ראומטולוגיה