כאב גב תחתון עם הקרנה מסוימת לברך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/12/2019 | 22:12 | מאת: אירנה קוביל

שלום רב, לצערי אף פורום אורופדיה אינו פעיל כבר זמן מה ולכן אני מפנה את שאלתי לכאן. להלן 2 תוצאות של בדיקת CT גב תחתון. האם בהיכרח מצב כזה דורש ניתוח. ואם כן איזה סוד ניתוח , ניתן גם לבדוק אפשרות של ניתוח אנדוסקופי? תודה רבה ! גובה L4-L3 :בקע דיסק מרכזי עם אימפרסיה מתונה עד קשה על השק התקאלי, ללא היצרות נוירופורמינלית משמעותית דו"צ. גובה L5-L4 :היצרות במרווח הדיסקלי על רקע ניווני. בלט דיסק ואוסטאופיט אחורי מרכזי עם אימפרסיה מתונה על השק התקאלי , פורמינות ניוראליות מעט מוצרות דו"צ.

11/12/2019 | 11:58 | מאת: אירנה קוביל

שאלה נוספת, מה משמעות של המילה אימפרסיה שמוזכרת לעיל "אימפרסיה מתונה עד קשה על השק התקאלי"

שלום ממליצה לך לפנות לאורטופד לבדיקה מקיפה תוך התייחסות לתלונותייך, לבדיקתך ולממצאי הסיטי. בהצלחה

11/12/2019 | 19:18 | מאת: אירנה קוביל

דר' גינסברג, כמובן שהייתי אצל אורטופדץ ועוד אהיה אצל כמה. אבל תמיד דעה נוספת מוסיפה להבנת ההבחנה. זו דעתי הצנועה. לכן פניתי ואינני מבינה מדוכ כל הפורומים של האורטופדיה סגורים כבר זמן מה. אם את לא יכולה להבהיר דברים מן התוצאות אודה לך מאד אם תוכלי בבקשה לענות על שאלתי השנייה עם מילת העברית אימפרסיה. איזו מילה זו, היא מילה לועזית שאומרת דברים שאינם קשורים לרפואה, אך כנראה יש לה גם ביטוי בתחום זה ומקווה שתוכלי לומר לי מה הוא. תודה רבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה