האם מדובר בתסמונת שיוגרן ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/10/2019 | 15:59 | מאת: קרן

בת 41, סובלת מקליקים בכל המפרקים בגוף, כולל לסת. לסת תחתונה נמצאה זזה טיפה אחורנית בבדיקת רופא פה ולסת, יובש בעיניים כבר שנים וגם יובש בפה שהחמיר בשנה האחרונה, לעתים תחושת בערה באזור האף והשפה העליונה. בדיקות דם: Protein Total (B - 8.7 Albumin (B - 4.1 Globulin - 4.6 ESR 1 hour - 58 C.R.P - 0.5 mg/dl :קטן מ Centromer Ab - 3 U/ml-קטן מ Antinuclear Ab Adults - positive Antinuclear Ab-IFA(Child - SPECKLED 1:1280 בכייל Ro Ab Anti SSA - 240 U/mL-גדול מ La Ab Anti SSB - 94 RNP Ab - 3 U/ml-קטן מ Scl70 Ab (Scleroderma) - 3 U/ml-קטן מ Rheumatoid Factor Quantit - 56.4 Anti CCP - 2.7 Complement-C3 - 112.9 Complement-C4 - 23.4

שלום, יש מאפיינים קלינים ומאפיינים מעבדתיים שיכולים לתמוך בתסמונת שיוגרן אולם אבחנה נעשית לפי בדיקת רופא מומחה ולאחר בדיקה מקיפה

מנהלי פורום ראומטולוגיה