פיברומיאלגיה הגיעה לאחר ריסוק עצם הזנב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/09/2019 | 05:08 | מאת: קובי

בן 29 קצת אבוד מנסה להבין מה נפל עליי. לפני 3 וחצי שנים נפלתי ריסקתי את עצם הזנב שברתי את האגן והתפתחו בלאגן בחוליות l5 s1 ועוד שחיקה של ח וליות קרובות כולל אחת בצוואר. לפני שנה סבלתי מכאבים שהתחילו מאיזור המפשעות לאחר אימון בפיזיותרפיה ולאחר בדיקה התגלה הרניה או בקע מפשעתי דו צדדי שכמעט ושלח אותי לרופא כירורג לפני ניתוח שממנו נשלחתי לעשות בדיקת mri אגן לוודא שיש בקע ולא נמצא בקע אז הוחלט לא לנתח. ופשוט המשכתי לסבול, כאבים שהיו, בכל צקרה כמעט בכל הגוף. לםני כשנה ניסיתי לחזור לעבודה. טעיתי שחשבתי שעם הזמן הכאב ייעלם כי אני חוזר לשגרה. מה שקרה זה זה שהכאב התגבר והתחיל להתפשט לכל הגוף אז נשלחתי לרופא ראומוטולוג שבבדיקה גופנית מאוד סטנדרטית אבחן אותי כחולה פיברומיאלגיה. לפני שנה עברתי בדיקת קולוסקופיה שרפו לי פוליפ כלשהו שהיה במעי הגס ואני, כרגע במעקב של רופאת גסטרו השאלה שלי אחרי כל מה שרשמתי, וסליחה על כל אורך התיאור. איך אפשר לדעת בתור כנראה חולה פיברומיאלגיה אם הכאבים שאני מרגיש הם בעצם לא אזהרה למשהו לא תקין שצריך לבדוק או שזה בגלל המחלה הארורה הזאת? לפני שנתיים שקלתי באיסור 95 ק"ג במהלך כל הזמן, הזה רוב היום, ישבתי, בבית, בלי, ספורט לא מרגיש בדיכאון אבל נעלמו לי 30 ק"ג ממשקל גופי כנראה מניסיונות של משככי כאבים שהגוך לא היה מוכן לספוג. רופאת המשפחה המליצה כרדע לעשות שוב אולסטרסאונד לבדוק בקע. איך אני יכול לדעת מאיםה הכאבים מגיעים, כדי לפץור אותם או שזה הפיברו שמשגע לי את הגוף?

15/09/2019 | 05:12 | מאת: קובי

כמו שאפשר לשים לב. גם נדנודי שינה מצד אחד לא מוצא זווית להירדם אבל מרגיש עייך, מאוד והשעה כבר 5 בבוקר.

שלום לאור התמונה שאתה מתאר כולל ירידה במשקל דורש לשלול גם דברים אחרים ולכן יש צורך לפנות לרופא המטפל לבדיקה מלאה והפנייה לבדיקות סקר. במידה והבירור שביצעת תקין - רק אז ניתן לחשוב על גורם אחר למצבך

מנהלי פורום ראומטולוגיה