Dish + דלקות במפרקי הידים, כתפיים, כפות הרגלים שאובחנו כ oa

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/09/2019 | 13:44 | מאת: איריס

אובחנה אצלי מחלת dish ע"י צילומי רנטגן של החוליות. אשמח לתשובה מהיא המחלה ומה דרכי הטיפול בה. או האם ניתן למנוע ע"י תזונה/תרופות את הכאבים והדלקות הנובעות ממנה.

שלום DISH (Diffuse idiopathic skeletal hyperostosis) מאופיין בהסתיידות והתגרמות (בניית עצם) של ליגמנטים בעמ"ש וכן חיבורי גידים פריפריים. הדבר עלול לגרום להגבלה בתנועת עמ"ש וכן לכאבים. יתכן קשר לעודף משקל, סוכרת, מחלות מטאבוליות. עיקר הטיפול הוא טיפול סימפטומתי ובעיקר פעילות גופנית סדירה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה