סקוליוזיס ופיברומיאלגיה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/07/2019 | 16:34 | מאת: נוני

שלום. בת 34, סקוליוזיס שקיים כבר שנים וטופל לתקופות קצרות בפיזיותרפיה. סובלת בנוסף גם מחרדה ופוסט טראומה. כרגע מחכה לפגישה עם ראומטולוג אך התורים מעטים ורחוקים. אני סובלת בשנים האחרונות מכאבי גב ברמות שונות (לאחר שעתיים של עמידה/ישיבה נוצר קוצר נשימה ובחילה מרוב כאב) הכאב מופיע לכל אורך הגב, בדגש על הגב התחתון, אגן, ולעתים הקרנה לגפיים. לפעמים הגב מתאבן וקשה לישור ונוסף ברגעי כאב יש נקודות מסוימות שבולטות וכואבות בגב (אורתופד/פיזיותרפיסט טען שזה שריר). נוסף על כך, כבר כשנתיים סובלת מבעיות בעיכול בסגנון מעי רגיז, דחיפות במתן שתן (בעיקר בלילה), כאבי ראש מדי פעם ופנים, רגישות בקיום יחסים, עייפות בבקרים ולאורך היום וקשיי הרדמות. צורך גדול במנוחה והתעייפות מהירה מפעילות פיזית. נבדקתי בדיקות שתן, דם, גסטרו ולא נמצא כלום. יתכן שמדובר בפיברומיאלגיה? האם סקוליוזיס נטו יכול להיות הסיבה או האם יתכנו שני המצבים יחד? האם סקוליוזיס יכול להוביל לפיברומיאלגיה? כפי שאמרתי, בשנים האחרונות אני סובלת מכל הדברים הללו ללא תשובה ממשית ואשמח לדעתכם. תודה.

שלום, הסימפטומים שאת מתארת יכולים להעלות חשד לפיברומיאלגיה אולם כמובן שיש צורך להיבדק ע"י רופא מומחה ולשלול סיבות אחרות לתלונותייך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה