לופוס? תוצאות ana ו dsdna

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/06/2019 | 00:54 | מאת: נועה

שלום לפני 3 שנים עשו לי בדיקות ana ו ds dna עקב תלונות על נימולים.ds dna יצא חיובי בטיטר 1:80. ללא אבחנה או טיפול מיוחד על ידי ראומטולוג שבדק אותי ואמר שאין לממצאים חשיבות. כיום, 3 שנים אחרי נשלחתי לחזור על הבדיקות לקראת כניסה להריון. ds dna יצא חיובי בטיטר 1:640 וana חיובי בטיטר 1:1280. מעבר לכך שאר התוצאות תקינות (חלבון משלים וכל הנוגדנים האחרים. crp 0.6 כשהטווח התקין הוא 0-0.5).יש לציין שמרגישה בסדר גמור ואין שום תופעות. אולי קצת לחץ לפני חתונה :) האם התוצאות מחשידות ללופוס על אף העדר תסמינים קליניים? האם יש לקבל טיפול מיוחד לפני כניסה להריון? תודה!

שלום בדיקות המעבדה משמשות ככלי עזר לביסוס אבחנה כאשר יש תלונות קליניות. באם אין מופע קליני - אין לכך משמעות. אם יופיעו תלונות - יש לפנות לראומטולוג. לגבי הריון - ניתן להוסיף בדיקת אנטי RO. מזל טוב

מנהלי פורום ראומטולוגיה