anti proteinase 3 , תוצאה 36

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/05/2019 | 12:11 | מאת: שושי

לפני כחודש במסרת בדיקות דם היו לי תוצאות של שקיעת דם 100 crp 5. שאר הבדיקות היו תקיונות. אושפזתי בביח ושם לאחר כשבוע ש"ד ירדה ל38 ו crp תקין 0.11. אצין כי הערכים ירדו ללא כל טיפול. בוצעו לי בדיקות ראומטלוגיות וינהן בדיקת ap3 שתוצאתה היתה 31. לאחר כשבועיים בבדיקה חוזרת תוצאה 36. מה זה יכול להיות?? אני בריאה אין רקע גנטי. חשה קצת מתח וחרדה בתקופה האחרונה. חושדים בווסקוליטיס. האם התוצטאה בהכרח מלמדת על כך? האם זו יכולה להיות תוצאה ללא משמעות קלינית?

שלום בדיקות מעבדה הן כלי עזר לקביעת אבחנה. באם אין קליניקה מכוונת, אין לבדיקות הרבה משמעות. מדוע הופנית לביצוע הבדיקה?

30/06/2019 | 17:12 | מאת: שושי

הבדיקות נערכו לי במסגרת אישפוז בשל ארועי נימול חוזרים. הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה הינה pr3 שתוצאתה31. היום הייתי במרפאת סינוסים הכל תקין. דופלר עורקי רגליים תקין, emg,תקין. אין כאבים למעט תחושת רדימות לעיתים ביד או ברגל (לדעתי בשל חרדה). הפנו אותי ל- ct מוח וחזה בגלל חשד לווסקוליטיס. השאלה שלי האם יתכן שתוצאה חיובית של pr3 יכולה להיות מקרית ולא בהכרח להעיד על מחלה??

05/07/2019 | 00:43 | מאת: שושי

אשמח לתגובה לשאלה

מנהלי פורום ראומטולוגיה