כאבים בחצי גוף תחתון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/02/2019 | 21:45 | מאת: ערן

שלום רב, אני כבר 5 שנים בכאבים ויאוש מוחלט . 3בלטים L4,5,S1 עם לחץ על מוצא העצבים ורטרולוזיטיס קל של L5. מלבד זאת,רוטציה במפרקי גפיים תחתונות(ירך ברכיים וכפות רגלים)של עד 36 מעלות,קריסה של עקב ורוטציה חיצונית של כפות רגליים. העניין הוא כזה, בשנתיים האחרונות התווסף כאב ומגבלה חמורה,שמתבטאת בחוסר אפשרות לכיפוף של הגב לאחר כמה דקות הליכה או עמידה. מה שקורה זה שלאחר כמה דקות,הגב התחתון הופך קשיח מאוד וכואב ואיני יכול לכופפו אפילו 20 מעלות(סוג של שיתוק בגב תחתון). בנוסף,כבר כשאני קם בבוקר,אני מרגיש עומס על הגפיים התחתונות כאילו סיימתי הרגע ריצה מרתון,ולאורך כל היום כאבים מפושטים בגפיים תחתונות(ירכיים,שוקיים,כפות רגליים וגב). אחד האורטופדים שהייתי אצלו, אצלו,היה ד"ר מתי נוף, שחשד בסוג של פיברומאליגה והפנה אותי לראומטולוג, ששלל זאת. בנוסף בדיקת MRI שללה סאקרו אליאיטיס. אני בכאבים יומיומיים,מטופל בנרקוטיקה ואני כבר עף סף יאוש עם חיים כמעט הרוסים. השאלה שלי היא האם כדאי שוב להיבדק ע"י ראומטולוג? האם יוכל אולי לפתור לי עניין השיתוק של הגב תחתון, שקורה אחרי כמה דקות של תנועה? תודה רבה!!

שלום, מבחינת עמ"ש הכאב אינו נשמע דלקתי אולם לא ציינת מהו גילך - שזהו פרט חשוב. לגבי הכאבים בגפיים התחתונות - ניתן להתייעץ עם ראומטולוג. יש להביא את בדיקות המעבדה העדכניות והדימות הרלוונטי שביצעת עד כה

מנהלי פורום ראומטולוגיה