אבחון ופענוח ביופסיה והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/12/2018 | 19:57 | מאת: אני

שלום פרופסור. רציתי לשאול- אני בת 29. וסובלת מפריחה ממושכת למעלה משנתיים. לאמא שלי יש סקלרודרמה. ואצלי בבדיקות ננמצא ana 1:160/ אנטי ds dna 6 / גבולי. אושפזתי בשל הפריחה הנ"ל ונלקחו שתי ביופסיות בהפרש של חודשיים. בפעם הראשונה אובחנתי בוויסקוליטיס. בפעם השניה אובחנתי בסוג של פסוריאזיס. ו-k1-67 10%/ השאלה שלי- איך מתיחסים לבדיקות הנ"ל? והאם הביופסיה השניה שוללת את הראשונה? האם כדי לאמת ולבסס אבחנה ללופוס או דרמטומיוזיטיס או mf מסתמכים רק על הביופסיה?? אני שואלת -כי הנגעים לא מגרדים לי בכלל. והפריחה באה הולכת בהתקפים...ומחמירה עם הזמן. והדבר היחיד שעזר לי -זה נטילת קורטיזון 40 למשך 3 ש'. הפריחה מותירה לי צלקות ...לאחר הריפוי. אז-איך מתיחסים לביופסיות הנ"ל?

שלום, קשה להגיע לאבחנה דרך האתר. ממליצה לך להמשיך מעקב של ראומטולוג וגם של רופא עור על מנת להגיע לאבחנה והמלצה על הטיפול המתאים. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה