חלבון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/12/2018 | 22:20 | מאת: מאור

שלום. אני חייל בן 19. בבדיקת דם מספטמבר חלבון 9 אלבומין 5.2 אחרי חודש חלבון 8.5. נשלחתי לפנימאי. חלבון מלפני שבועיים 9.2 אלבומין 5.7. Iga igm תקין igg 1610 נורמה עד 1600. Betta 1 5.60% Betta 2 3.80% Albumin 60.8% בתחתית הנורמה בניגוד לערך הגבוה בדם. Alpha 1 3.40% נורמה עד 2.90 Alpha 2 8.10% Gamma 18.30% נורמה עד 18 החלבון והאימונוגלובולינים נלקחו ביום ראשון spep נלקח בשלישי. כאמור שלחו אותי לפנימאי, אבל אמרו לי שבגלל שאין מקטע חד שבטי בSPEP אני צריך להיבדק על ידי ראומטולוג. מה המלצתכם - ראומטולוג או פנימאי? מה יכולות להיות הסיבות לחלבון הגבוה ולחריגה בSPEP? אין בעיית כבד או פריחת פרפר בפנים. כן אציין שבארבעת החודשים האחרונים יש לי תופעה של חולשה וסחרחורת שמופיעה יום יומיים אחרי אימון ונמשכת כמה ימים. כמו כן אני מרגיש שירדתי בכושר וקשה לי יותר במאמץ כמו לעלות מדרגות (אני מתנשף) או לרוץ. לכך הומלץ לי לבצע אקו לב והערכה לבבית. האם זו יכולה להיות מחלה דלקתית? לחוץ מאוד מהחלבון הגבוה.

שלום, מכיוון שעד כה אין מופע קליני המכוון למחלה ראומטולוג, ממליצה להתחיל בירור ע"י פנימאי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה