אבחון סקלרודרמה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/12/2018 | 23:57 | מאת: איתי

אמי בת 62, ללא מחלות רקע. מתלוננת על יובש עורי ותחושת נוקשות באמות ובשוקיים מזה כשלושה חודשים. ללא מעורבות מפתח פה, ללא ממצא דרמטוסקופי באצבעות. ביקרה אצל רופא עור פעמיים, שהפנה אותה לסדרת בדיקות דם (ספירת דם, תפקודי כליות, תפקודי כבד, CRP, PEP, IEP, קולגנוגרם) ולביופסיית עור במטרה לשלול סקלרודרמה. כלל בדיקות הדם תקינות. תוצאות הביופסיה: SKIN SHOWING MILD SUPERFICIAL MOSTLY LYMPHOCYTIC INFILTRATION, FLAT EPIDERMIS AND MILD SCLEROSIS OF DERMIS. NO OBVIOUS DEEP INFILTRATION SEEN. SKIN APPENDAGES (SWEAT GLANDS) ARE PRESENT. FINDINGS SUSPICIOUS BUT NOT DIAGNOSTICS FOR SCLERODERMA. שאלותיי הן: 1. האם קיים סיכוי שמדובר בסקלרודרמה על אף בדיקות הדם התקינות ותוצאת הביופסיה (שממצאיה לא תומכים באבחנה)? 2. האם קיימות מחלות עור אחרות שיכולות להתייצג באופן דומה בביופסיית העור? תודה מראש.

שלום יש אבחנה מבדלת מבחינת העור. ככל הנראה לא מדובר בסקלרודרמה אולם להערכה מלאה, יש לפנות לראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה