פרנדיזוו 5 מג לטווח הארוך *************

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/10/2018 | 12:05 | מאת: איציק

בם 60 חולה בראומטית ארטריטיס כ 25 שנה עד לפני 5 שנים הייתי עם 7.5 מג מטוטרקסט פעם בשבוע לפני 5 שנים חלה החמרה הוסיפו לי פלקווניל 200 מג שעזר לי במשך שנתיים וכן העלו לי את המטוטרקסט ל20 מג פעם בשבוע כיום הפלקוויניל הופסק מכייון שכבר לא עזר היום מדדי הדלקת גבוהים crp 30 הרופא הוסיף לי ערבה במקביל למטוטרקס וגם 5 מג פרנדיזון את הערבה אני לא רוצה לקחת השאלה !!!האם 5 מג פרנדיזון יקל ויוריד מדדי דלקת ועקב זה יהיה ניתן להוריד במינון המטוטרקסט ומה ההשלכות של 5 מג פרנדיזון לטווח הארוך תודה

שלום לך, העדיפות היא לא לטפל בפרדניזון, בטח לא למשך זמן ממושך. העדיפות היא לתת טיפול שמשתלט על המחלה ללא צורך בסטרואידים בשל תופעות הלוואי שלו. אנא התייעצי עם הראומטולוג המטפל שלך שמכיר את מחלתך והמליץ על הטיפול.

07/10/2018 | 20:30 | מאת: איציק

האם גם 5 מג פרנדיזון הוא בעייתי

מנהלי פורום ראומטולוגיה