כאבים בעקבות גמילה מפרגבלין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/05/2018 | 15:38 | מאת: דורון

אובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה ונוירופתיה.מתבטא אצלי בעיקר בכאבים באזור עמוד השדרה והגב וברגישות אדירה למגע גם היא באזור הגב. מגע קל יכול לכאוב לי ימים. ראומטולוג רשם לי ליריקה,(במכבי לקחתי פרגבלין)והגעתי למינון של 600 מ"ג תוך חודש וחצי,המשכתי בו לחדשיים וחצי נוספים ובעקבות עליה של 8 ק"ג במשקל החלטתי לנסות להפסיק,תהליך שבצעתי תוך 8 ימים (הורדה של 75 מ"ג ליום). לפני שהתחלתי לקחת את הפרגבלין היתה לי רגיעה מסוימת של חצי שנה בכאבים השוטפים אך כל פעם שנגעו בי,זה מאוד כואב ואת הרגישות הזו קיוויתי להפחית בעזרת התרופה-דבר שלא קרה. יומיים לאחר תום 8 הימים של תהליך הורדת התרופה,התחילו לי כאבים בגב תחתון, כאבים ללא הפסקה כפי שלא היו לי יותר משנה אחורה ולא קבלתי שום מכה בגב.(ציינתי קודם לכן שהגב לא כאב לי סתם כך גם חצי שנה לפני נטילת הפרגבלין).בעלון לצרכן כתוב כי לאחר הפסקת הטיפול בתרופה יתכן ותחווה גם כאבים(בנוסף לתופעות לוואי אחרות)וככל שהתרופה נטלה במשך זמן ארוך יותר תופעות אלו עלולות להיות שכיחות וחמורות יותר. שאלתי:האם הכאב עכשו בגב יכול לנבוע מהפסקת נטילת התרופה? כמה זמן הכאב הזה שהוא בעוצמה גבוהה עלול להמשך עד שירגע? אם לא ירגע ואני מחליט לשוב לפרגבלין תוך נניח שבועיים שלושה איך אני עולה חזרה למינון של 600 מ"ג (באיזה קצב)?היום,31.5,אני 9 ימים ללא הפרגבלין.

שלום דורון, מציעה לך לבצע כל שינוי תרופתי - בין אם הפסקה בנטילת התרופה ובין חידוש התרופה - לבצע בהחלטה משותפת עם הרופא המטפל. בכל מקרה, יתכן כי חלק מהכאב מקורו ממחלת הבסיס (פיברומיאלגיה) וחלק גם מהפסקת הטיפול בליריקה. במידה והכאב ממשיך בעוצמה חזקה - יש לפנות לבדיקה רפואית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה