אודה לעזרה. אבחון הרופא לא מרגיש לי נכון.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/05/2018 | 18:23 | מאת: צאלה

בס"ד הבדיקות שלי לא תקינות ANTI CENTROM .B 1.7 ANTI DS DNA 9.00 POSITIVE - ANA MULTIPLEX ANA IFA - NEGATIVE הרופא טוען כי זה פיברומיאלגיה אך זה ממש לא נראה לי. קודם כל הבנתי שלפיברו יש טענות של כאבי ראש וקושי בשינה. שני דברים שממש אין לי. לפי מה שהבנתי פיברומיאלגיה היא ללא ראי שניתן לראות אותו בבדיקות. אך המדדי דלקת שלי לא תקינים. בגוף דלקתיות רבה שניתן לחוש בה. נפיחות וקשיות רבה באזורים שונים בעיקר בזרועות ובקדמת השוקיים. כאשר פיברומיאלגיה היא בעיקר מחלה של כאב. אך יש לי דלקות נוראיות שכמובן כואבות אך הן רק התוצאה. מוגבלות בתנועת הידיים עקב הנפיחות והקשיחות. ועליה משמעותית במשקל למרות שאני ניזונה בעיקר מירקות.ועייפות. אך התלונה העיקרית דלקות מוחשיות! אגב ANTI DS DNA החמיר היה 7 בבדיקה הקודמת. מה זה יכול להיות? תודה רבה מאוד.

שלום צאלה, קשה לענות על שאלתך ללא בדיקה מלאה. ערכי הבדיקות גבוליים ו ANA שלילי. לא ציינת מהם מדדי הדלקת, אולם גם עודף משקל עלול להשפיע על בדיקות אלה. הייתי מתחילה מבדיקה רפואית מקיפה ומבצעת בדיקות מעבדה מלאות לרבות פאנל אנמיה ותפקודי תריס

מנהלי פורום ראומטולוגיה