חומצה אורית גבוהה לאורך זמן , האם חייב תרופות ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/05/2018 | 16:49 | מאת: יעקובי

אני בן 40 , וב 5 שנים האחרונות מאז שהתחילו לבדוק תמיד הייתה לי חומצה אורית גבוהה שנעה בין 8 ל-10. ב 6 בדיקות שונות .כולל באיסוף שתן . כמו כן קריאטינין מעט גבוה 1.2-1.3. בעקבות כך סיווגו אותי עם חשד לגאוט למרות שאני לא סובל מתסמינים כלשהם במפרקים , היות ואני שומר על דיאטה ואין לי תסמינים וכל שאר הבדיקות תקינות כולל אולטראסאונד כליות ,אני לא מייחס לכך חשיבות אולם החומצה האורית עדיין גבוהה , הרופא טוען שבכל מקרה כשחומצה אורית גבוהה צריך טיפול תרופתי באלוריל. השאלה שלי : 1מה ההשלכות מבחינת נזקים או תופעות לוואי הפיכות או בלתי הפיכות לטיפול שכזה שהבנתי שהוא לכל החיים ? 2.האם אלורין הוא הטיפול המומלץ למקרה שכזה ,למרות שזוהי תרופה ישנה בעלת יעילות מוגבלת , האם יש עוד תרופות במינימום תופעות לוואי חוץ ממנה להורדת חומצה אורית? 3.מה קורה כשמפסיקים את התרופה באמצע טיפול , האם החומצה האורית חוזרת לרמתה הקודמת לפני הטיפול או שבגלל נטילת התרופה יכולים להיווצר תסמינים או עליה חדה בחומצה אורית ?

שלום, לרוב אין צורך בטיפול במצב שחומצה אורית גבוהה ללא תסמינים של גאוט ובטח בערכים כמו שהינך מתאר. הדבר היעיל כעת הוא תזונה נכונה , פעילות גופנית, ירידה במשקל במידת הצורך והימנעות ממשקאות אלכוהולים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה