כאבים עזים במפרק בוהן הרגל - גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/05/2018 | 14:23 | מאת: רוני

בעקבות התקף חשוד כגאוט במפרק בוהן ימין ברגל שכולל כאבים עזים, אדמומיות, נפיחות וחום באזור המפרק (ללא חבלה), נשלחתי לבדיקות דם לברור הנושא. שאלתי האם בהתקף גאוט יש השפעה על רמת לימופציטים בדם, והאם בכללי לחולי גאוט יש רמת לימופציטים גבוהה או נמוכה. על פי התוצאות שהתקבלו ישנה חומצה אורית ברמה של 8.3 ורמת לימופציטים נמוכה 21.6.

שלום רוני, התקף גאוט לרוב מתאפיין בעלייה במספר תאי הדם הלבנים (להם שייכים גם תאים מסוג נויטרופילים וגם תאים מסוג לימפוציטים). בהתקף גאוט מדובר בעיקר על עלייה באחוז הנויטרופילים - כך שתתכן ירידה יחסית באחוז הלימפוציטים כתוצאה מכך. אין מדובר בירידה במספר האבסולוטי של הלימפוציטים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה