שאלה על בדיקה למחלת בכצ'ט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/04/2018 | 12:27 | מאת: רונית אשוש

שלום רב, בת 54 עם טלסמיה , והפטיטס C , שנים רבות עם כאבים בפרקים . אובחנתי עם פברומליגיה . לאחרונה החמרה עם הכאבים במותניים עכזים, גב , ירכיים , שכמעט לא יכולה ללכת. עשתי בדיקת HLA-B5 ויצא שהגן נמצא , זה אומר שיש לי את מחלת בכצ'ט? תודה

שלום רונית, אבחנת המחלה מתבססת על ממצאים קליניים. בדיקות המעבדה הן כלי עזר בלבד. לצורך אבחנה של בכצט , מסתמכים על קליניקה אופיינית - לדוגמה פצעים בפה/איבר המין, מעורבות עינית, מעורבות עורית ועוד. דלקות מפרקים הן רק חלק מההתייצגות. בכל מקרה, סמן גנטי אינו שווה ערך לאבחנה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה