,תשובת הרופא תמוהה לי.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/04/2018 | 10:34 | מאת: אודה לעזרתך

שלום. אודה מאוד להבהרתכם. כבר מספר חודשים איני חשה בטוב. כאבים עזים בשרירים ואובדן זיכרון. מצב רוח ירוד. תפקוד ירד בצורה משמעותית ועוד. זה בקצרה. תוצאות הבדיקות הן: ANA MULTIPLEX POSITIVE ------- ANTI DS DNA 6.00 -------- ANTI CENTROM .B 1.80 -------- ANA IFA NEGATIVE ------- בתחילה אמרו לי שיש לי לופוס. אך לאחר מכן בעקבות ANA IF שלילי אמרו לי שיש לי פיברומיאלגיה. מה שתמוה לי מאוד זה לפי מה שקראתי לפיברומיאלגיה אין הסכמתה בבדיקות כל שהן וכן התשובות שלי כאן לא תקינות ומראות מחלה אוטואימונית. הבנתי שפיברומיאלגיה מקורה בראש ז"א נאורולוגי. אך השרירים קשים ונפוחים.(כואבים גם כמובן). אודה להכוונה.

שלום, ישנן בדיקות שונות לסקר נוגדנים (לרבות ANA). בדיקת ה ANA שלך היא שלילית. אולם, באם ישנם מפרקים נפוחים ממליצה להיבדק שוב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה