בירור בנושא DISH בעמוד שדרה גבי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/04/2018 | 20:34 | מאת: רוני

שלום דר התגלו אצלי סימנים לDiSH בעמוד השדרה אשמח להבין מה זה ? ואך ניתן לטפל בזה .והאם זה מסוכן ?

שלום רוני, DISH - Diffuse idiopathic skeletal hyperostosis הינו מצב לא דלקתי של בניית עצם מוגברת, בעיקר באזורים של חיבורי רצועות וגידים לעצם. עמ"ש בעיקר מושפע, אולם תתכן מעורבות אזורים נוספים. הסיבה לא ברורה אך נראה כי יש קשר כלשהו להשמנה, סוכרת, וסינדרום מטאבולי. יתכן DISH ללא תלונות כלל שיתגלה במקריות בצילום רנטגן ויתכן גם מצב בו יש נוקשות בתנועות וכאב. הטיפול לרוב הוא שמרני וסימפטומטי - פעילות גופנית סדירה, פיזיותרפיה ומתן משככי כאבים לכאב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה