ANA חיובי ועוד ערכים חיוביים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/10/2017 | 01:26 | מאת: מאיה

בבדיקת דם ה ANA יצא חיובי. בנוסף ה RNP וה RNP A יצאו חיוביים. C-reactive protein -חיובי. Antistreptolysin o- חיובי. לא יודעת אם זה קשור.. אני סובלת מכאבי גב עליון ותחתון, כאבים בצלעות בחזה, לעיתים במרפקים. חולשה תמידית ועייפות כרונית. על מה זה יכול להעיד?

שלום מאיה, האבחנה המבדלת היא רחבה. יש לפנות לבדיקת רופא מטפל ובדיקת ראומטולוג עם כל תשובות הבירור שעברת (כולל מעבדה רחבה, בדיקות דימות באם ביצעת). יש חשיבות גם לערך התוצאה החיוביות. מלבד זאת, ישנן בדיקות מעבדה שמופיעות כחיוביות גם אצל אנשים בריאים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה