metotrexat תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/10/2017 | 08:46 | מאת: לאון

שלום. בתי בת 17 ,חולת סוכרת נעורים מגיל 13. לפני שנה התגלתה דלקת פרקים ,RF חיובי ,ממדי דלקת גבוהים. מטופלת במטוטרקסט 17.5 מג זריקה פעם בשבוע. מדדי דלקת ירדו לנורמה אחרי 4 חודשים של טיפול. יום לאחר הזריקה יש לה בחילות והיא מפסידה קבוע יום בית ספר. כדור פראמין לא עוזר. בנוסף עם תחילת הטיפול במטוטרקסט היא סובלת מתכיפות מתן שתן (כל שעה) . השאלה שלי היא האם ניתן להפסיק את המטוטרקסט בהדרגה ,זו תרופה שלא ממש תורמת לבריאות האדם או שזה הגורל של כל חולה בדלקת פרקים -זריקת מטוטרקסט לכל החיים? תודה. לאון.

שלום לאון, ישנם מקרים בהם ניתן להפחית מינון תרופתי בהתייעצות עם ראומטולוג מטפל לאחר בדיקתו. הטיפול במטוטרקסט ניתן בשילוב עם חומצה פולית להפחתת תופעות לוואי. מטוטרקסט נחשבת לרוב לקו טיפולי ראשון בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית אולם באם מופיעות תופעות לוואי משמעותיות, ישנם טיפוליים חלופיים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה