לקיחת חומצה פוליט לפני הריון וארטריטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/10/2017 | 10:23 | מאת: אנה85

שלום, היו לי תסמינים של ארטריטיס, ההתקף האחרון היה לפני כשנתיים, אז לקחתי סטרואידים ולתקופה של חודשיים METROTRAXAT נכון להיום אני מתכננת הריון ואמרו לי לקחת חומצה פוליט האם זה יכול לאורר התקף של ארטריטיס ? בנוסף האם חיסונים גם יכולים לאורר מערכת חיסונית שלי

שלום אנה, חומצה פולית אינה נחשבת כמעוררת התקף ארתריטיס. היא אף ניתנת בשילוב עם מתוטרקסט כחלק מפרוטוקול להפחית תופעות לוואי בטיפול בדלקת מפרקים. חיסונים - באופן כללי מטרתם לעורר את מערכת החיסון ולרוב מומלצים גם בחולים הנוטלים טיפולים שונים, אולם יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה