בדיקת רקמות לאבחנה בכצט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/10/2017 | 13:51 | מאת: רוני

שלום רב אובחנתי לאחרונה כחולת קרוהן בעקבות פצע על איבר המין עלתה הסוגיה של בכצט. הופניתי לרופא נשים שטען שלא מתאים למחלה, אלא לזיהום- נתן אוגמנטין ועבר. במקביל הלכתי לרופא עיניים שלא ראה סממנים כלשהם. בנוסף, סובלץ תקופה ארוכה מאוד מכיבים בפה- לא מדובר באפטות אלא ממש בכיבים (כמו חתכים) לאורך כל החיך הפנימי צמוד לשיניים ולשון - הראו מוטולוג די זלזל בזה ואמר שלא נראה כמו אפטות אופייניות. בדיקת רקמות- Hla b27- שלילי Hla b5 - חיובי בדיקת MRI ראש תקינה בדיקת סיטי בטן תקינה בדיקת קולונוסקופיה - מאשרת קרוהן כולל הביופסיה. האם נראה כמו בכצ׳ט? בפאניקה איומה.

שלום רוני, לעיתים קשה להבדיל בין בכצ'ט לבין מחלת הקרוהן. לעתים גם במהלך הזמן מופיעים ממצאים נוספים התומכים יותר באבחנה מסויימת. אולם, נבדקת על ידי מספר רופאים שונים שלא חשבו כי הממצאים תומכים בבכצ'ט. ממליצה לך להמשיך מעקב אצל רופא שאת סומכת עליו ולקבל טיפול בהתאם. בהצלחה!

22/10/2017 | 10:29 | מאת: רוני

תודה רבה על המענה השאלה אם לא ניתן להגיד חד משמעית שזה לא בכצט ? ומה בדיקות הדם אומרות? זה שחיובי הלחיץ אותי

22/10/2017 | 10:38 | מאת: רוני

דבר נוסף ששכחתי לעדכן - סובלת מכאבי גב בדגש על פלג גוף עליון וצוואר..

מנהלי פורום ראומטולוגיה