האם זו פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/06/2017 | 07:24 | מאת: ליאונורה

בוקר טוב ד"ר נכבד/ת,יש לי בן שבגיל 23 חודשים עבר אירוע של מסתואידיטיס דו-צדדי קשה ומאז ועד גיל 15 המשיך לסבול מזיהומים חוזרים בעיקר דלקות גרון (לעיתים גם ברונכיטיס ודלקות ריאה) כיום בן כמעט 22 ומאז שפסקו הזיהומים הוא מתלונן על כאבי פרקים לעיתים אבל מה שמדאיג אותי יותר זה העובדה שהוא עייף מאוד מאוד,הוא לא נוהג לשבת על המחשב עד השעות המאוחרות בלילה ןלמעשה רוב השבוע הוא בבסיס אז אין מחשב,אבל כל הזמן מתלוננן שהוא מאוד עייף,האם יכול להיות שזו פיברומיאלגיה?.

שלום ליאונורה, יש הרבה סיבות לעייפות. מציעה בשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה ולערוך בדיקות מעבדה ראשוניות לבירור עייפות.

שלום ליאונורה, סיבות רבות לעייפות ורובן אינן פיברומיאלגיה. הייתי מציעה להתחיל מפנייה לרופא המשפחה וביצוע בדיקות מעבדה מקיפות לרבות ספירת הדם לשלילת אנמיה, בדיקת תפקודי תריס. בהצלחה

08/06/2017 | 07:18 | מאת: ליאונורה

בוקר טוב ותודה על תשובתך,לצערי אין אפשרות לפנות לרופא המשפחה מאחר ובני עדיין חייל (עוד 9 חודשים),הרופאים בצבא לא מתהלבים לעזור,בכל אופן תודה ויום טוב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה