עזרה בנושא בדיקות- אבחנה של לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/04/2010 | 18:24 | מאת: מלי

לרופא שלום רב! אבקש לשמוע את דעתך על תוצאות הבדיקות שלי ומשמעותן. בשל החגים זמן רב אורך עד התור לרופא והייתי מעוניינת לשמוע את דעתך על סמך האינפורמציה שנמצאת בידי. אני בת 30 נקבה, ילידת הארץ, סובלת מדיכאון חרדה והשמנת יתר מקבלת 60 מ"ג פרוזק וכדור דיאנה ביום. במשפחה רקע של סכרת ועודף לחץ דם. בבדיקת דם שגרתית נמצא ממצא חריג של פריטין ברמה של 1510. יתר התוצאות תקינות ולא היה מלווה בסימפטומים כלשהם. על כן נשלחתי להמשך בירור בבדיקות הדם הבאות נמצא : ANA 1:160 IGG 1480 ויראלי שלילי ALKP 138 ALT AST תקינים תפקוד כבד תקין טרנספרין 363 TSH 0.77 CRP 2.49 ברזל 74 כלוסטרול 247 TG 143 HB 11.7 טסיות 430 בצילום חזה הכל היה תקין אולם באולטראסאונד בטן עליונה נמצא כבד מוגדל בגודל 15.7. בבדיקות דם הבאות שנערכו נבדק שוב הפריטין ונמצא עדיין גבוה אך פחות מבפעם הקודמת 235.9 כמו כן, נמצא: Q FEVER –IgG חיובי Q FEVER –IgM שלילי ADENO VIRUS-IgG חיובי ADENO VIRUS-IgM שלילי DNA (ds) Ab 32.6 low positi מה ניתן להבין? האם הדבר מצביע על קיום מחלת הלופוס? תודה רבה! מלי

מלי שלום התוצאות מחשידות לתהליך דלקתי שיכול להתאים ללופוס מבחינה מעבדתית אך זה לא מספיק בשביל אבחנה מלאה. חשוב אם יש ביטוי קליני. יש וירוסים כמו PARVO שיכולים לגרום למצב מעבדתי כזה ולכן חשובה כאן הקליניקה (כלומר מה את מרגישה). נדרשת הערכה מסודרת ע"י ראומטולוג לברור מצב דלקתי זה

מנהלי פורום ראומטולוגיה