כניסת קונסנטיקס לסל התרופות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/01/2017 | 07:07 | מאת: אורה

האם משמעות כניסת קונסנטיקס לסל התרופות היא שכל הקופות, כולל הכללית, מאשרות אותה לשימוש מיידי למי שיש דלקת מפרקים פסוריאטית ודלקת חוליות מקשחת וכבר אושר על ידם שימוש בתרופה ביולוגית. קראתי בפורמים השונים, בתגובות הרופאים, שהתרופות הביולוגיות החדשות ממוקדות יותר ובעלות פחות תופעות לוואי. כמה שנות ניסיון יש לקונסנטיקס והאם אומנם היא יעילה יותר ויכולה להקל משמעותית כאבים ותפקוד, במצב של דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת חוליות מקשחת קשות, על אנברל וכל יתר התרופות הביולוגיות האחרות?

אכן קוסנטיקב נכנסה לסל בדלקת מפרקים פסוריאטית כקו טיפול ביולוגי ראשון אך לא דלקת חוליות מקשחת . היעילות לא השוותה בינה לבין חסמי TNF אך ככל הנראה דומה כאשר לכל אחת יש יתרונות אחרים (קוסנטיקס מאוד יעילה מבחינת העור ופחות מבחינת מערכת העיכול)

מנהלי פורום ראומטולוגיה