טיפול כרוני של רוקסאט פלוס לגיל 83

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/03/2015 | 11:17 | מאת: אריאלה

שלום ד"ר, לאחרונה גילית שסבתא שלי (בת 83) מזה כשנתיים נוטלת באופן יומיומי רוקאסט פלוס פעמיים ביום. היא קיבלה את זה בגלל שפרקה את הכתף בנפילה מהמדרגות והיא ממשיכה ליטול את זה בגלל כאבי פרקים. האם יש בכך סכנה שבגיל כזה היא נחשפת בצורה כרונית לקודאין? האם יש פתרון חילופי מקודאין לכאבים כרונים? והאם לא מומלץ בגילה לקחת סידן וויטמין די? (לא ברור לי מדוע הרופאה שלה לא רשמה לה עוד מזמן אם היא סובלת מכאבי מפרקים...) אשמח לייעוץ, תודה רבה

18/04/2015 | 21:57 | מאת: אילן שפר

שימוש כרוני ברוקסט פלוס לא מומלץ, גם בגלל הקודאין וגם בגלל הקפאין, יש הרבה פתרונות חלופיים וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או מרפאת כאב. לענין הסידן, אין קשר בינו לבין כאבי פרקים, זה נכון שהרבה קשישים נוטלים סידן וויטמין די, זה תלוי גם כמה סידן יש בתזונה הרגילה שלה ושוב לפי המלצת הרופא, כדאי גם לבדוק בקשר לזה האם ומתי ביצעה בדיקה של צפיפות עצם.

מנהל פורום גריאטריה