אבא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/06/2011 | 14:11 | מאת: יהודית

אבא שלי בן 89 בריא בסך הכל לחץ דם קצת לב הבעיה שלו זה עצבים פתאומיים ללא סיבה, כך שאין לו טעם לחייו אין לא תיאבון הוא היה אצל פסיכוגריאטר וקיבל כדורים .שגרמו לו להיות כמו זומבי אדיש בקושי מדבר והפסקנו עם זה. הלכנו לנוירולוג והוא קיבל לוריון וסירקדין ללילה לפעמים ישן לפעמים לא אבל בעית העצבים הפתאומית ללא שליטה גורמת לו סבל אדיר מה עושים? האם פסיכולוג יעזור?

03/07/2011 | 00:02 | מאת: אילן שפר

יהודית שלום לא ברור אם אביך עבר הערכה גריאטרית כוללת, בדיקות מתאימות? למה הכוונה "עצבים פתאומיים"? האם את מתכוונת להתקפי כעס? צעקות? אלימות מילולית או פיזית? למצבים כאלה חייבת להימצא סיבה ומשום כך הצורך בהערכה, את רושמת שהפסקתם עם הכדורים שקיבל, לפעמים צריך רק להתאים מינון ולא להפסיק טיפול. בעקרון אני לא רואה כיצד פסיכולוג עשוי לעזור, לפחות לא כל זמן שלאביך איו אבחנה רפואית ברורה.

03/07/2011 | 11:41 | מאת: יהודית

תודה על תשובתך. ענית לי שאבי צריך הערכה כללית למצבו. הוא נבדק עי רופאה נוירולוגית אשר טוענת שיקח ללילה 2 מ'ג סירקדין וכן כאשר הוא נתקף בעצבים פנימיים לוריון. הוא בסך הכל צלול פה ושם שוכח בהתאם לגילו 89 הוא סובל מקושי בלילה להרדם .אישתו (לא אימי) טוענת שהוא פוחד מהמיטה,היא טוענת שהוא צריך פסיכולוג בגלל שהוא עצבני ללא כדור הרגעה במשך היום כפי שכתבתי לוריון,ולריאן,רגיעון מה אתה מציע ?הוא איש טוב ,כואב הלב לראותו מתייסר כאשר פתאם נתקף בעצבים פנימיים ואישתו מקטרת כי קשה לה איתו .היא בת 78 תודה יהודית

04/07/2011 | 01:13 | מאת: אילן שפר

יהודית שלום אני מציע הערכה כללית על ידי רופא גריאטר ולאוו דווקא נוירולוג,ייתכן שפסיכולוג עשוי לעזור אבל אני שוב אומר שחייבת להיות אבחנה מדוייקת יותר, בכל מקרה את גם מוזמנת להתקשר אלי - 0507779683

01/08/2012 | 13:12 | מאת: טאי צ'י

מנסיוני, תרגול טאי צ'י וצ'י קונג תורם לשיפור במצבים כאלה. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אליי במייל. כל טוב

מנהל פורום גריאטריה