בעיות בשינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/08/2010 | 20:19 | מאת: אהרון

בן 68 ללא בעיות בריאותיות מיוחדות.נרדם בקלות אך מתעורר מספר רב של פעמים בלילה ללא קשר להשתנה. מתקשה להרדם חזרה אוכל או שתיה בלילה מרגיעה מעט ומחזירה לשינה. הבעיה שכבר מספר פעמים התברר כי קיים בלילה בלבול והתנהגות מוזרה כמו השתנה לא במקום המיועד או הדלקת הגז בלילה . פתיחת הגז. הכנת שתיה לא בכלים היעודיים. הדבר מדאיג ומסוכן לכן סוגרים לאחרונה גז בלילה ומרחיקים אמצעים להדלקה. אבל אף פעם לא ברור מה יקרה. נוטל לשינה באופן קבוע CIRCADIN 2 מ"ג וחצי כדור בונדורמין. לעיתים מעלים מעט מינון בונדורמין ל3/4 . השאלה האם הכדורים הללו יכולים לגרום לתופעות המוזרות בלילה.האם כדורים כמו STILNOX או NOCTURNO בטוחים יותר ופחות "מבלבלים". יש לציין התנהגות לגמרי נורמלית במשך היום למעט עייפות כאשר היה לילה "קשה" תודה מראש להתיחסות . ברור שנפנה גם לרופא אך מאד הייתי מבקשת את התייחסותך כבר עכשיו. תודה

31/08/2010 | 00:04 | מאת: אילן שפר

אהרון שלום אתה מתאר סוג של הפרעת שינה שאיני מכיר ובהחלט יש מקום לבדיקת הבעיה. לא ציינת האם זו בעיה חדשה? האם בוצע איזשהו ברור רפואי? בדיקה נורולוגית? מעבדת שינה? בדיקות הדמיה כו CT מוח או MRI? לגבי תופעות הלוואי של תרופות שהוא לוקח - סירקאדין יכול לגרום לחוסר מנוחה, נדודי שינה, חלומות מוזרים ועוד, ייתכן שלבונדורמין יש תופעות לוואי נדירות שקשורות למה שאתה מתאר (ת. התוואי השכיחות "פשוטות " יותר) ייתכן גם שהחיבור בין שתי התרופות או עם תרופות אחרות שהוא נוטל גורם לזה, בעיקר עם אלה תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית כמו כדורים נוגדי דכאון או אחרים. נוקטורנו וסטילנוקס נחשבים בטוחים יותר אבל לא הייתי מנסה אותם לפני שתבוצע בדיקה רפואית מתאימה.

מנהל פורום גריאטריה