אטרופיה מוחית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/08/2009 | 16:29 | מאת: נאוה

אמי בת 84 ,סובלת מאי יציבות ומסחרחורות קשות בבדיקת סי.טי נראה אטרופיה מוחית.אמא מקבלת דופיקר במינון של חצי ליום (רבע בוקר ורבע ערב) ולצערנו זה לא עוזר. מה אפשר לעשות כדי להקל עליה? האם יש טיפול? תרופה? משהו שיעזור . עיקר התלונות הם הסחרחורות והתחושה שהן יוצרות (ריצוד בעיניים). תודה רבה

24/08/2009 | 17:17 | מאת: אילן שפר

נאווה שלום האטרופיה המוחית שנמצאה בד"כ אינה קשורה לסחרחורות, הדופיקר היא תרופה למחלת הפרקינסון ולעיתים ניתנת גם להפרעות הליכה, היא אינה מיועדת לסחרחורות, המינון אמנם נמוך מאוד אבל ייתכן והעלאתו לא תשנה את התמונה - התייעצו עם הרופא שרשם את התרופה. האם אימך נבדקה ע"י נוירולוג? סחרחורות עלולות להגרם גם מליקוי הקשור לאוזניים שלמגנון הפנימי שלהם קשר הדוק לשיווי המשקל שלנו, ייתכן ודווקא פיזיותרפיה מתאימה תטפל בזה (פיזיותרפיה וסטיבולרית), לעיתים, לצערי, לא ממש ניתן לטפל בבעית הסחרחורות, היא גם עשויה להיות זמנית, כדאי לוודא שאימך לא החלה ליטול תרופות הרגעה או שינה שאולי גורמות לה לזה. הטיפול התרופתי לסחרחורות הוא מוגבל מאוד, קיימת תרופה בשם בטיסטין שעשויה אולי לעזור - שוב, אני מפנה אתכם לרופא המטפל בהצלחה

24/08/2009 | 21:04 | מאת: נאוה

תודה רבה על תשובתך אמא לוקחת כבר שנתיים ציפרלקס אולי מזה? הסחרחורות נמשכות משהו כמו שנה וחצי שנתיים.האם אין קשר בין אטרופיה לבין אי יציבות וסחרחורות?

26/08/2009 | 14:55 | מאת: חיים

ישנה אפשרות של אימון קוגניטבי שמעתי שזה מאוד עוזר, ברעננה קיים מכון כזה נדמה לי שקוראים לו brain-train

מנהל פורום גריאטריה