דמנציה ווסקולרית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/07/2009 | 18:17 | מאת: רותי

שלום רב, הפסיכיאטר שבדק את אבי איבחן את אבי כחולה בדמנציה ווסקולרית, בין יתר התופעות אבי הפך להיות חשדן באימי ומתעלל בה. הרופא המליץ על טיפול בזיפרקסה 5 מ"ל ליום לוקח את הכדור כמה ימים אך אין הטבה בכלל. מה דעתך? תודה מראש, טובה

07/07/2009 | 12:00 | מאת: אילן שפר

טובה שלום הזיפרקסיה היא תרופה אנטיפסיכוטית שבמקור מיועדת לטיפול בסכיזופרניה, היא אמנם נרשמת גם לטיפול בהפרעות התנהגות אצל מבוגרים דמנטים אבל קיימים חילוקי דעות לגבי התאמתה לקבוצת חולים זו,מה עוד שיש לה לא מעט תופעות לוואי. ישנם רופאים שנוטים להמליץ יותר על תרופות כמו הריספירדל או הסרוקאוול (גם הן לא "חפות" מתופעות לוואי), בכל מקרה לעיתים דרוש זמן ממושך יותר מכמה ימים לבדיקת השפעת התרופה, אני מניח שהרופא גם אמר לכם שזהו מינון התחלתי שניתן להעלותו בהמשך. מאחל לכם הרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

07/07/2009 | 17:06 | מאת: טובה

תודה רבה!!!

19/10/2009 | 17:28 | מאת: yaffi

החזרנו את אבא שלי הבייתה , הוא היה בבית אבות כחודשיים ואחרי שלושה שבועות התחיל להכות את מצחו ופניו ללא הפסקה. למרות שהחזרנו אותו לביתו ולסביבה שלו עם מטפל הוא עדיין ממשיך , קצת הפחית מן הכמות. לאן להפנות

24/10/2009 | 07:14 | מאת: יפי

אבי מאוד ישנוני בבוקר. השאלה אם לתת לו את הסירקוואל, מירו וקלונקס בבוקר. הוא מקבל 25 מיליגרם סירקוול, 0.25 קלונקס ו-15 מיליגרם מירו. כאשר נותנים לו תרופות אלה הוא ישן בין 3 לארבע שעות ברצף, לכן חשוב לי עיתוי נתינת התרופות

24/10/2009 | 07:14 | מאת: יפי

אבי מאוד ישנוני בבוקר. השאלה אם לתת לו את הסירקוואל, מירו וקלונקס בבוקר. הוא מקבל 25 מיליגרם סירקוול, 0.25 קלונקס ו-15 מיליגרם מירו. כאשר נותנים לו תרופות אלה הוא ישן בין 3 לארבע שעות ברצף, לכן חשוב לי עיתוי נתינת התרופות

24/10/2009 | 07:14 | מאת: יפי

אבי מאוד ישנוני בבוקר. השאלה אם לתת לו את הסירקוואל, מירו וקלונקס בבוקר. הוא מקבל 25 מיליגרם סירקוול, 0.25 קלונקס ו-15 מיליגרם מירו. כאשר נותנים לו תרופות אלה הוא ישן בין 3 לארבע שעות ברצף, לכן חשוב לי עיתוי נתינת התרופות

מנהל פורום גריאטריה