מה אומרות האבחנות הבאות ( דיכאון) ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/10/2009 | 18:06 | מאת: דיקלה

הבן שלי סובל מדיסטמיה שזו כנראה החריפה .. הוא השלח לפסיכיאטר כדי שיאבחן את רמת הדיכאון ואלו האבחנות- m/p depressive episode dysthymia personality disorder , unspecified תודה לעוזרים !

25/10/2009 | 10:42 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, depressive episode dysthymia = דיסטימיה הדבר המאפיין את ההפרעה הדיסטימית הוא משך התקופה הדיכאונית. לעתים קרובות אנשים הסובלים מדיסטימיה מדווחים על תחושת דיכאון מגיל צעיר, בילדות או בתקופת ההתבגרות, אך בכל זאת הם המשיכו והצליחו לתפקד על אף תחושה פנימית של דיכאון. לכן, באבחון של הפרעה דיסטימית נדרש שאדם יסבול מדיכאון במשך שנתיים לפחות, כאשר תקופות ההפוגה הן פחות מחודשיים רצופים. קריטרינים לאבחון הפרעה דיסטימית: במשך תקופת הדיכאון, נוכחות של שלושה או יותר מהבאים: 1. הערכה עצמית נמוכה, בטחון עצמי ירוד ותחושת חוסר יכולת 2. תחושת פסימיות, ייאוש וחוסר אונים 3. אבדן כללי של תחושת עניין או הנאה 4. נסיגה חברתית 5. עייפות כרונית 6. תחושת אשמה, חיטוט בעבר 7. תחושת כעס ורגזנות 8. ירידה בפעילות ובפרודוקטיביות 9. קושי בחשיבה המתבטא בריכוז נמוך, ירידה בזיכרון והססנות. המקרה שלהלן מתאר דיכאון דיסטימי: פוחד להצליח נמרוד הנו גבר בן 30, רווק, המתגורר עם חברו לחיים. נמרוד הנו הומוסקסואל מוצהר אשר "יצא מן הארון" לפני כ-8 שנים. נמרוד נחשב לאדם מצליח ומקובל, אך למעשה מעולם לא הצליח לסיים את לימודיו. הוא מתאר את עצמו כמקובל בחברה ובעל קשרים רבים, אך בתוכו פנימה הוא חש חסר ערך, רגיש מאד לביקורת של אחרים ומתקשה לעמוד על שלו מפחד להידחות. הוא נזכר בתקופות ממושכות בהן חשש שלא יצליח בחייו. לעתים הוא נתקף במצב רוח ירוד ללא כל קשר למאורעות החיים. בשלושת השנים האחרונות, ובפרט מאז החל בקשר זוגי יציב הוא חש מדוכא כמעט כל הזמן, חושש חברו יעזוב אותו, ולא מצליח להתגבר על רגשות של קינאה כלפיו. הוא אינו מבין מדוע הוא כה פסימי מאחר ובסך הכל הוא כיום "מסתדר בחיים". כאשר הוא החל להתקשות לישון הוא החליט לפנות לטיפול פסיכולוגי, במטרה להפחית את התחושות המטרידות אותו. בעזרת הפסיכולוג נמרוד הצליח לחשוף תחושות של חוסר ביטחון, הערכה עצמית נמוכה ופחד מדחייה שליוו אותו מגיל צעיר. למרות התקדמות זו מצב רוחו לא השתפר וקשיי הינה שלו נמשכו. בעזרת טיפול תרופתי מצבו השתפר במידה רבה. נמרוד המשיך לקחת תרופות במשך שנתיים, ובמהלכן נטייתו לפיסמיות ורגישות יתר התמתנו בצורה ניכרת. בקליניקה ניתן לעתים קרובות לצפות בחולים שמתארים היסטוריה ממושכת של דיכאון שמתאימה לדיכאון דיסטימי, ובנוסף החמרה בסימפטומים המתאימה להגדרה של דיכאון מג'ורי. מצב זה מוכר כ"דיכאון כפול". personality disorder , unspecified = הפרעת אישיות לא ספציפית. מדובר בתכונות אישיות שלא ניתן לסווג אותה תחת הגדרה ספציפית ו/או תכונות אישיות אלו נתפסים כמשניים לאבחנה עיקרית של הפרעה אפקטיבית (דיסטימיה). בברכה,

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול