כמעט שנה של ייאוש וכאבים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/07/2016 | 11:44 | מאת: שיר

היי אני בת 29 יש לי שני ילדים, ובשנה האחרונה אני סובלת מכאבים שונים במקומות שונים בגוף, סחרחורות בחילות כאבי ראש כאבי שרירים ושריפה בגוף בידיים וברגליים. התסמינים מוםיעים באופן יומיומי כל היום בלי הפוגות והם התפתחו באופן הדרגתי. בהתחלה זה התחיל מכאבים בבליעה בקיבה צרבות חזקות - עעשיתי עשרות בדיקות רפואיות בכולן התתברר כי אין בעיה רפואית והרופאה הגסטורלוגית הציעה שמדובר בסטרס בתקופה בה לקיתי בתסמינים במערכת העיכול התחלתי לעסוק בכך באופן אובססיבי להסתכל ולקרוא באינטרנט ולפתח חרדות מכך שיש לי מחלות שונות ומשונות, לאחר הסיפור הזה הגיעה תקופה בה סבלתי מתסמונת קדם וסתית קשה כשבוע לפני המחזור הכוללת כאבי ראש בחילות סחרחורות דיכאון קשה ותחושת חוסר אונים. בשבועיים וחצי האחרונים הצטרפו לחגיגה גם כאבי שרירים בכל הגוף עם תחושה של שריפה (וחרדות שנלוו לכך כמו מחשבות שמא חליתי בניורופתיה או בטרשת נפוצה) אני מרגישה כאילו מדובר בכדור שלג מתגלגל וכל פעם יש עוד ועוד דברים, תחושת הכאב קיימת כל הזמן אם כי בעוצמות שונות שאני יושבת לבד במשרד בעבודה התחושה חזקה יותר אך כשאני בבית עם הילדים או בבילוי מרגישה פחות את הכאבים. אציין שאני ישנה בסדר גמור בלילה לא מתעוררת ונרדמת בקלות איני מרגישה עייפות במהלך היום אלא רק כאבים ותחושת ייאוש (או שהכאבים גורמים לייאוש או שהייאוש גורם לכאבים) עוד אוסיף שהכאבים ומצב הרוח הירוד החלו לאחר תקופה ארוכה בה חוויתי התעללות נפשית ממעסיקיי במקום העבודה ולאחר תקופה ארוכה של בירור רפואי של ממצא אקראי של גוש בכליות שהדיר שינה מעיניי ימים רבים. כרגע התחלתי בטיפול פסיכולוגי אבל יש לי חשש שלא יהיה בכך דיי, וגם איני יכולה להתנתק מהתחושה שיכול להיות שכן מדובר במחלה קשה כלשהי ולא בתופעת לוואי של מצב נפשי. האם מה שאני מתארת יכול להתאים לבעיה נפשית כלשהי? ייתכן ולא תהיה לי ברירה אלא לפנות לטיפול תרופתי? האם בכל מקרה הטיפול הוא לכל החיים או שניתן לקחת טיפול באופן זמני ? אודה לתשובות

10/07/2016 | 18:58 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום שיר, לעיתים קרובות, בעיות רגשיות ומצוקה נפשיית באים לידי ביטי דרך הגוף ומופיעים ככאבים, מחושים שונים, סחרחורות וכד'. כך למשל התסמינים שאת מתארת עלולים להיות ביטוי של חרדה או בעיה רגשית אחרת הקשורה להתמודדות שלך עם מצבי חיים שונים. כדי לאבחן באיזה בעיה מדובר ולקבל טיפול מתאים, חשוב לפנות לבדיקה של איש מקצוע, עדיף פסיכיאטר אשר יכול לעזור הן באבחון והן בהכוונה לטיפול הנכון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול