חרדות ודכאון ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/05/2016 | 15:45 | מאת: 93

שלום דר לפני חצי שנה התחילו לי התקפי חרדה קלים . הלכתי לפסיכיאטר לאבחון ראשוני והוא נתן לי כדורים נגד דיכאון (ציפרלקס) שאותם לא לקחתי בסופו של דבר . אני ממש מרגישה בזמן האחרון חוסר במצב רוח ואני מתעסקת הרבה במצב הבריאותי שלי ונכנסת לקצת היפוכונדריה .. אני מרגישה שחברים שלי מתרחקים ממני בגלל זה ועם חבר שלי היחסים דווקא טובים אבל כל פעם שאני נכנסת למצב קצת היפוכונדרי או לחוסר מצב רוח אני מרגישה שזה משפיע על היחסים שלנו ומעכיר אותם . אני מאוד רוצה לחזור לאורח חיים נורמאלי ללא הכדורים , בדרך כלל אני בן אדם מאוד מאושר עם הרבה חברים ועכשיו בגלל המצב נפשי שלי אני מרגישה לאט לאט שאני מאבדת הכל איך אני יכולה לטפל במצב הזה בדרך טבעית וללא מרשם כדורי דכאון הרגעה כלשהם ? אשמח לתשובתך , תודה מראש

03/05/2016 | 14:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הדרך לטפל במצבים נפשיים ללא טיפול תרופתי היא באמצעות טיפול פסיכולוגי. ישנם מספר סוגים של טיפול פסיכולוגי ובדומה לטיפול התרופתי גם כאן יש חשיבות להתאמתו הנכונה למטופל ולבעיה הספציפית איתה הוא מתמודד . לכן מומלץ לפני שפונים לפסיכולוג, לעבור אבחון פסיכיאטרי אשר יקבע איזה סוג של הטיפול הוא מועדף בכל מקרה הספציפי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול