המשך לשאלה "אוגמנטציה לויאפקס..."

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/04/2016 | 20:13 | מאת: אבי

אם חברה שלי לא הושפעה כמעט בכלל מציפרלקס (20 מ"ג למשך 3 חודשים), ואז היא עברה לויאפקס (300 מ"ג למשך 3 חודשים) + 150 מ"ג סרוקוול. לויאפקס יש תגובה חיובית אבל עדיין יש דכדוך לעיתים ומידי שבוע היא עצובה מאוד ובוכה ולפעמים אפילו מחשבות אובדניות. כעת הפסיכיאטר חושב על להוסיף כדור מירו. האם לא יותר הגיוני לעבור לתרופה שמשפיעה יותר על נוראדרנלין? כי לפי מה שקראתי ציפרלקס עובד רק על סרוטונין וגם ויאפקס זה 90% סרוטונין ורק 10% נוראדרנלין. זה נראה כאילו יש לה תגובה הרבה יותר טובה לנוראדרנלין, לא כך? לפי מה שקראתי סימבלטה זה 30% נוראדרנלין ו70% סרוטונין, ואיקסל אפילו 50-50 האם אני צודק? יש אולי המלצה אחרת? כי נראה לי הכי הגיוני לעבור לאיקסל שתתן לה יותר השפעה רלוונטית. ממש ממש תודה! היא מאוד מאוד סובלת ואני רוצה שהשיפור יהיה מהיר ככל האפשר...

23/04/2016 | 19:35 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, כפי שציינתי בתגובה לשאלתך הקודמת, לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה של המטופל, לתת המלצות ספציפיות בנוגע לטיפול התרופתי ומידת התאמתו לבעיית המטופל. אציין רק כי למירו יש השפעה על נוראדרנלין , מדובר בתכשיר נוגד דיכאון עם השפעה מרגיעה. על אף שמבחינה תיאורטית לתרופות שמשפיעות על סרוטונין ונוראדרנלין יש יתרון מסויים, בפועל הן לא בהכרח יעילות יותר מתרופות שמפיעות רק על סרוטונין והתגובה היא אינדיווידואלית אצל כל מטופל ומטופל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול