מספר תכשירי טיפול שלא הטיבו לדיכאון לא מגיב

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/02/2016 | 12:48 | מאת: יקיר

היי, הפסיכיאטר ניסה אצלי מספר טיפולים לדיכאון קליני חד קוטבי בלי מאניה וחרדה(לאחר פוסט טראומה קשה), שום טיפול בינתיים לא עזר, נוסו חמישה תכשירים ללא הטבה, אני חושש מהגרוע מכל שאף טיפול לא יעזור ואני אצטרך נזעי חשמל(מאוד חושש ומפחד מזה ובמיוחד מההרדמה), אני מתחיל להתייאש ולהרים ידיים מהחשש הגדול שאף טיפול לא יעזור ואין מה לנסות טיפולים,(דיכאון קשה ועמיד לטיפול) קראתי המון על הדברים הבאים: קטמין כטיפול לדיכאון(עדיין אין בארץ) סטרטרה/אדרל או ייבוא תרופה אחרת מחו"ל שלא נמצאת בסל שילוב של תרופות וביניהם מייצבי רוח למיניהם ואולי אף ליתיום, אשמח לתגובה, המלצה מה אפשר לעשות בעניין ובנוסף בדרך כלל איזה שילובי תרופות מצליח אחרי ויפיקאס, ציפרלקס ופבוקסיל? והאם יש כבר יש להסיק שצריך לעבור לנזעי חשמל, ובנוסף אשמח לשמוע על הפתרונות שהצעתי מקריאה משוטטת באינטרנט

28/02/2016 | 19:24 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום, אכן, על פי המחקר, אחרי מספר כשלונות של תכשירים נוגדי דיכאון להביא לשיפור במצב הנפשי, יש ירידה מסויימת בסיכוי להגיב לתכשירים נוספים. עם זאת, יש מקום להמשיך ולנסות תכשירים שעדיין לא ניסית וגם שילובים בין תרופתיים. הבחירה בתכשירים הספציפיים תלויה במאפיינים של המצב שלך וכן בניסיון של הרופא הספציפי עם תכשירים תרופתיים. לא ניתן במסגרת הפורום לתת המלצה ספציפית לגבי הטיפול התרופתי . חשוב להדגיש כי בנוסף לטיפול התרופתי יש משמעות רבה לטיפול פסיכולוגי ולשיקום במיוחד במקרים בהם הטיפול התרופתי לא מצליח להביא לשיפור המתאים.

28/02/2016 | 19:55 | מאת: יקיר

לצערי הרב אני מתנגד לטיפול בגלל הפחד מההרדמה וממנו,האם עדיין מוקדם להסיק לעבור לנזעי חשמל, עדיין כמעט ולא נוסו אצלי שילובי תרופות הפסיכיאטר הפחיד אותי בזה שהציע את הנזעי חשמל כטיפול, הוא אמר בגלל שזה פוסט טראומה אין הרבה סיכוי שהתרופות יעזרו וישפיעו, הביא לי שילוב של ציפרלקס עם אדרונקס, האם יש עדיין לנסות תרופות /שילובים של תרופות, או לעבור לנזעי חשמל, עדיין מוקדם לחשוב על נזעי חשמל? הטיפולים שניתנו לי: ציפרלקס פבוקסיל אדרונקס וציפרלקס, שום דבר לא השפייע עדיין והיו עלייה במינונים ולקחתי את זה לזמן מספיק שהפסיכיאטר אמר לעבור לתרופה הבאה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול