חרדה בלתי נסבלת. בבקשה עזרו לי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

02/05/2015 | 19:12 | מאת: חרדתי

מזה חודש אני נמצא במצב של חרדה בלתי נסבלת. אני בחור בן 34. יש לציין שכבר המון שנים אני סובל מחרדה, דיכאון ואוסידי. בחודש וחצי האחרונים, בעקבות צורך במעבר דירה, התעוררו אצלי פחדים מפלצתיים ואוסידי בלתי נשלט. כל רגע מחיי הוא גיהנום. אני מרגיש לחץ עצום בחזה, מתח בכל הגוף, תחושת קטסטרופה, חוסר יכולת לתפקד, אימה אימה אימה. כל יום או יומיים אני מתפרק בהתקף בכי בלתי נשלט, וזה קורה גם ליד אנשים. אין לי כוחות יותר. אני סובל ברמה הגבוהה ביותר. התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני שבועיים, טיפול CBTף היו לי כבר 4 פגישות- אבל בינתיים זה ממש לא עוזר. אני גם מנסה לעשות מדיטציה, אבל זה גם לא ממש עוזר. כואב לי כל כך. כבר שנים אני מטופל בתרופות ממשפחת הSSRI והSNRI, ללא הואיל. כמו כן, מדי פעם אני נוטל כדורי הרגעה- זנקס, ואבן ועוד (אבל מנסה לא להתמכר). יש לציין שאני סטודנט, בשנה השלישית ללימודים, ואני רק רוצה לשרוד בהם. אבל אני ממש לא יכול להמשיך ככה. אני לא יודע מה לעשות...רציתי לשאול- אני מרגיש שאני לא יכול להיות בדירה שלי ואין לי איפה להיות. אני חייב מנוחה כלשהי חייב חייב. מה דעתכם על האופציה של אישפוז יום? האם אשפוז כזה יכול להואיל לי? האם הוא יכול להוביל לאשפוז במחלקה סגורה חס וחלילה? אני לא במצב של פגיעה עצמית או באחרים, או בשום מצב פסיכוטי. איך אני מבצע מהלך כזה? כמו כן- הבנתי שיש מיון פסיכיאטרי למקרי חירום. אם אני מגיע למיון כזה, האם יאשפזו אותי? האם זה יכול לעזור לי?? בבקשה ,בבקשה, עזרו לי. מהי "מחלקה פתוחה"? כמו כן- אם יש מישהו שרוצה לדבר אתי, מישהו שחווה בעבר או חווה עכשיו חרדה בלתי נסבלת כזאת, ורוצה ליצור איזה חוג של שיתוף, של הבנה, של קבלה- זה כל כך חשוב. תודה רבה רבה

09/05/2015 | 22:57 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, אני מאוד מצטערת לשמוע על מצבך. אתה עובר תקופה קשה בחיים ומנסה להתגבר בכול כוחותיך. רק שתדע שמחלקה פתוחה ואשפוז יום זה אותו דבר. האם המטפלים שלך (הרופא שנותן טיפול תרופתי ומטפל CBT) מודעים למצבך? אם מצבך כל כך קשה ואתה כל כך סובל, הם יכולים לכתוב לך הפניה למיון פסיכיאטרי. ההמלצה שלי לבדוק טיפול תרופתי. יתכן ושווה לקבל חוות דעת שניה לגבי הטיפול. לפי דעתי התרופות לא מספיק עושות את עבודתן ולכן, כדאי לבדוק את הנושא התרופתי. תרגיש טוב! בברכה, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול