ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/06/2014 | 17:23 | מאת: ויקטוריה

אני בת 16 הגובה שלי זה משהו בין 1.55 ל-1.60 ואני שוקלת 35. אני צריכה להתחיל לקחת ציפרלקס, פעם ביום למשך חצי שנה. בהתחלה אני צריכה לקחת חצי ואחר כך כבר שלם. אני מזמן לא רציתי לקחת את התרופה אז הפסיכיאטר אמר שבהתחלה אפשר ללכת לפסיכולוג אבל הפעם הפסיכיאטר אמר שכדאי לי כן לקחת ציפרלקס כדי להפסיק את החרדות והדיכאון כמה שיותר מהר כי בינתיים זה עוד לא כזה גרוע ושלא יהפוך ליותר גרוע. יש לי כמה שאלות בנוגע לתרופה. יש לי פחד מהקאות, מה לעשות כדי שיהיו פחות בחילות והקאות בזמן לקיחת התרופה? איזה תופעות לוואי יכולות להיות ולמה לשים לב? האם יכול להיות מצב שיהיה עודף סרטונין? איך יודעים אם יש משהו כזה ומה אפשר לעשת כדי שלא יקרה מצב כזה? ואם מישהו ללא דיכאון לוקח ציפרלקס זה לא גורם לו לעודף סרטונין? למה התרופה לא מיועדת לילדים בגילי ומה זה יכול לעשות אם לוקחים את התרופה בגיל כזה? חשוב לי לציין שאף פעם לא היו לי מחשבות אובדניות אפילו שלפעמים יש לי מחשבות שאני מרגישה כלואה ואין לי לאן לברוח אבל בגלל שאני פוחדת ממוות אני לא חושבת על להתאבד. האם התרופות יכולות לגרום לחוסר נתרן למישהי בגילי? האם אפשר לדעת מתי יש חוסר נתרן או עודף סרטונין או שלפעמים קשה לראות כשזה רק מתחיל? האם התרופה גם יכולה לגרום לדימומים כמו שאומרים? האם לרוב האנשים אין תופעות לוואי חריגות לתרופה? מה עושים במקרה שיהיו לי בעיות של עייפות או של נדודי שינה בגלל התרופה? על מה צריך לשים לב בזמן לקיחת התרופה? האם אפשר לשתות משקאות עם קפאין בזמן נטילת התרופה? מה אסור לקחת ביחד עם התרופה? (איזה שתייה, אוכל, תרופות וחומרים שונים) האם צריך להימנע משמיעת שירים עם מסרים דיכאוניים בזמן לקיחת התרופה? גם לי עם הדיכאון שלי יש רגעים שאני ממש שמחה (רגעים נדירים אבל יש) האם משהו שגורם לי שמחה בשילוב עם התרופות יכול להזיק? האם אני צריכה לחשוש מהתחלת לקיחת התרופה או שהתרופה בטוחה ואין סיבה להיות בחרדה ממנה? תודה.

14/06/2014 | 17:44 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. עליך לפנות לפרום של מתבגרים. פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il 036962745 036962733 צירפתי לך קישור ל 2 סרטים הערכתי כשרות לציבור http://www.youtube.com/watch?v=S-7RzfSn9-Q http://www.youtube.com/watch?v=p6wlzYxglqw

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול