פחד מסכיזופרניה התקף פסיכוטי ועוד

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/06/2019 | 12:31 | מאת: מורי

היי דר' מה שלומך? מגיל 17 בערך סובלת מocd בהתחלה לא טיפלתי כי לא הבנתי מזה המחשבות הללו אח''כ התחלתי טיפול בסרוקסט עם הזמן כל פעם העלו לי מינון בערך 4 שנים על מינון 40 מג לפני חמש שנים היה לי הרעה במצב ובמחשבות יש לציין שקראתי אלפי חומרים על מחלת הסכיזופרניה תסמינים קולות סוגי מחשבות שווא, גיל פריצה ועוד בחמש שנים שהייתי מאוזנת פחות או יותר היו מחשבות אבל האוסידי היה ברמה נורמלית התחתנתי , עברתי שני הריונות ושני לידות והכל היה בסדר. לפני חודשים האוסידי בא לבקר ברמה קשה מאוד מאוד דמיונות כל הזמן שאני שומעת קולות מחשבות מוזרות בקיצור כל מה שקראתי פחדים קשים ש מתפרצת לי סכיזופרניה שאולי אני בהתקף פסיכוטי ולא מודעת. הפסיכאטרית החליטה שכדאי לעלות מינון של הסרוקסט ל50 קראתי שזה יכול לעשות התקף מאניה אני כבר 4 ימים על מינון 50 עם פחדים קשים שעומד להיות לי התקף פסיכוטי מהעלאת המינון בוכה המון בחרדה גדולה האם לדעתך ולפי נסיונך בתור פסיכאטרית המינון יכול לגרום למצב חמור יותר , לגרום למחלת נפש.

09/06/2019 | 10:34 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, מה שתיאר אכן מתאים ביותר לתסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית עם מחשבות טורדניות וצורך לקבל אישורים שאינך לוקה במצב פסיכוטי. מאחר והמצב מעורר המון חרדה ולתרופות לוקח זמן להשפיע, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול תוספת כדורי הרגעה לתקופה הקרובה כדי לסייע לך בהתמודדות עם החרדה. בנוסף, חשוב מאוד לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי שיכול לתת לך כלים להתמודד עם המחשבות הטורדניות והשפעתן עליך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול