הפסקת מיידית של ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/03/2019 | 07:42 | מאת: שירז

שלום לך ! אני נוטלת ציפרלקס במשך שנה ! והאמת שהכדורים מאוד עזרו לי להתייצב מבחינה נפשית אחריי התקף חרדה שעברתי ! וכיום אני מרגישה שעברתי את התקופה הקשה ( הודות ל ציפרלקס) והפסקתי לקחת לפניי יומיים ויש לי סחרחורות חזקות ותחושות משונות של חולשה ! האם זה מסוכן ? אני יודעת שחייבים להפסיק בהדרגה וכשניגמרו לי הכדורים לא קניתי שוב ! והיום זה כבר היום 3 ! השאלה שלי אם זה אכן מסוכן ? ואם מחר אני אקנה ואקח שוב אחריי 3 ימים אפילו 4 שלא נטלתי אז זה אפשרי אן מסוכן אני ממש בלחץ !

31/03/2019 | 22:34 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, ההפסקה החדה אינה מסוכנת, אך עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי כגון אלו שתיארת. כמו כן לא מומלץ להפסיק טיפול בנוגדי דיכאון באופן חד מאחר וזה עלול להגביר סיכוי לחזרתם של התסמינים של דיכאון בתקופה שלאחר ההפסקה. בכל אופן, יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע להפסקה ולתכנן אותה באופן נכון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול