נוטל מזה חודש לוריבן

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/08/2017 | 22:03 | מאת: שי

שלום ד"ר אירנה מזה חודשיים אני סובל מדיכאון וחרדה וממתין מזה להתחלת השפעת ssri. במהלך החודש האחרון אני נוטל בין פעמיים לשלוש בשבוע חצי כדור לוריבן אשר מועיל לי מאוד. האם כמות זו והתדירות עלוללה לגרום להתמכרות לכדור? תודה.

07/09/2017 | 13:37 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, שימוש בתכדורי הרגעה לאורך זמן עלול להביא לסבילות להשפעותיהם ובמקרים מסויימים אף להתמכרות. בדרך כלל כשמדובר בשימוש זמני , בתקופות של הסתגלות לנוגדי דיכאון והמתנה להשפעותיהן, הסיכוי להתמכרות הוא נמוך. עם הזמן, השאיפה היא להפסיק נטילת לוריוון ולהישאר עם הטיפול בנוגד דיכאון בלבד.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול