שאלה לגבי דופק במהלך האימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/08/2016 | 00:39 | מאת: אורי

היי בן 19,גובה 185,משקל 90 ק''ג לאחר שהתלוננתי על דופק מאוד מהיר (90 במנוחה ) ואף מעל ועברתי מבחן מאמץ,אקו לב,אק''ג,הולטר ל48 שעות ובדיקת דם לבלוטות התריס-וכולם יצאו תקינים לגמרי החלטתי לנסות להיכנס לכושר לראשונה בחיי (בטטת כורסא עד עכשיו חח ) החלטתי להתחיל ב5 פעמים בשבוע הליכה (מהירה סביבות ה5.5-6.5 קמ''ש) למשך חצי שעה (עובר כמעט 3 ק''מ בחצי שעה הזו ) יש לי מספר שאלות על עניינים שמטרידים אותי בזמן ההליכה 1.ב10 דק הראשונות של האימון אני תמיד מרגיש דקירה במרכז החזה (3 ס''מ מתחת לצוואר) הדקירה די כואב ומתגברת בנשימה ולאחר 10 דק זה פשוט עובר האם זה תקין? 2. הדופק שלי במהלך האימון (מודד) הוא 140-150 לא מרגיש שום תופעות לוואי למעא תחושה שקרתה לי פעם אחת של ''החסרת פעימה'' אבל זה משהו מלחיץ שקרה לי כמה פעמים בחיים כבר ואמרו לי בקרדיולוגיה שזה תקין,הדופק עצמו 140-15 לסהכ הליכה מהירה זה לא קצת גבוה ? 3. ניסיתי לעבור לריצה קלה והגעתי לדופק 190 ! עם קשיי נשימה קלים ותחושה לא נוחה בכלל יכולתי להמשיך אבל נלחצתי אז איך אני אמור לעבור לריצה ? עם הזמן עם ההליכות הכושר ישתפרו ? תודה רבה

הי אורי, תודה על פנייתך וסליחה על העיכוב. ראשית מברכת אותך על החלטתך האמיצה :) אנסה לענות על שאלותיך: 1. אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה מהדקירות האלה שאתה חש, במיוחד אם הן חולפות לאחר זמן מה. ייתכן ומקורן בנשימה שאיננה נכונה, או בכושר גופני נמוך. 2. הדופק שתיארת לא גבוה לדעתי לגילך. אם אתה מרגיש בסדר בדופק הזה (כלומר, לא קשה לך מידי מבחינת נשימה, כאבי שרירים או עייפות), אז אין בעיה עם הדופק. אל תשכח שאתה מתחיל מדופק מנוחה מעט גבוה, ולכן הדופק במאמץ יכול לעלות יותר. 3. ייתכן ואינך בשל עדיין לריצה ולכן קשה לך (קשה לעבור מ"בטטת כורסה" לריצה:). שוב, הדופק לא מטריד אותי במיוחד אלא התחושה שאתה מתאר של חוסר נוחות וקושי רב.. נסה להמשיך עם ההליכות עוד מספר שבועות, העלה את משך ההליכה/קצב ההליכה. עם הזמן התחיל לשלב קטעי ריצה קצרים (2-5 דק' בכל פעם) עד אשר תהיה מסוגל להאריך את קטעי הריצה ולקצר את קטעי ההליכה. אתה תראה שבמשך הזמן יהיה לך יותר קל והדופק אף ירד במאמץ. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני