פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/04/2016 | 04:04 | מאת: אבנר

היי אני בן 30 בריא אני המשך שנה לא לא עסקתי בכלל בפעילות גופנית ורוצה להתחיל מהליכות תוכלי להמליץ איך להתחיל כמה פעמים בשבוע למשך כמה זמן וכול כמה זמן להעלות את משך ההליכה?

שלום אבנר, תודה על פנייתך. בעיקרון חשוב להתחיל הליכות לפחות 5 פעמים בשבוע למשך כ- 20-30 דק' (תלוי בכושר הגופני שלך כיום). הקצב צריך להיות קל-בינוני בשלב זה. כעבור כשבועיים מומלץ להתחיל להעלות את קצב ההליכה ובמקביל את משך ההליכה (לא באותו אימון) עד להגעה של כ- 45-60 דק' (לאחר כחודש-חודשיים) בקצב בינוני. לאחר מכן תוכל להגביר את הקצב בהדרגה אפילו עד לריצה. במידה ותתחיל לרוץ או להתאמן באופן עצים, תוכל להתאמן כ- 3 פעמים בשבוע במקום 5. מה שחשוב לזכור זה כמה דגשים: 1. להקשיב לגוף - לא לבצע מאמצים שגורמים לאי-נוחות או כאבים בזמן האימון או לאחריו 2. להקפיד על שתייה והחזרת נוזלים בסיום האימון (בימים חמים גם תוך כדי האימון) 3. ההתקדמות צריכה להיות הדרגתית מפנה אותך למאמר שלי "לב בריא בגוף בריא" שנמצא בפורום זה שנותן עוד כמה היבטים ודגשים. בברכת כושר ובריאות יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני