עומס על הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/01/2016 | 01:37 | מאת: דורון

שלום האם לעומס על הלב יש השלכות לטווח הארוך על תפקוד ובריאות הלב? אדם שיש לו דופק 60 במנוחה הלב שלו יתפקד יותר טוב בגיל מבוגר מאשר מי שיש לו דופק 100 במנוחה? מבחינת פוטנציאל של הלב הוא יאריך ימים יותר? הדבר נכון הן לגבי הבדלים בדופק במנוחה, וכן לגבי אנשים שעובדים בעבודה מאומצת. תודה

הי דורון, השאלה שלך אכן חשובה אך לצערי אין לה תשובה חד משמעית. בעיקרון דופק מנוחה "נורמלי" הוא בין 60-80. אך ישנם אנשים שיש להם דופק מנוחה 50 ומטה ויש כאלה עם דופק 90 ומעלה וגם אצלם הדופק יהיה נורמלי ולא יהווה בעיה רפואית בשום שלב בחייהם. דופק מנוחה הופך להיות בעייתי בדרך כלל אם יש הפרעות בקצב הלב או כאשר יש מחלת לב טרשתית (הגורמת להתקף לב) ואז אבן מתערבים להורדת הדופק על מנת להוריד עומס מהלב, על אף שהתרופה ניתנת לא רק להורדת הדופק אלא גם למנגנונים נוספים הנועדים לשמור על הלב. הספרות מראה תוצאות סותרות. חלקן אומרות שהורדת הדופק הייתה מועילה וסייעה בהורדת הסיכון לתחלואה לבבית או מוות ממחלת לב ויש כאלה שלא הצליחו להוכיח את התועלת בהורדת דופק באופן מלאכותי (כלומר שימוש בתרופות). לגבי עבודה מאומצת, דינה כדין פעילות גופנית. במידה והעבודה נעשית באופן מסודר ומבוקר, הלב מתרגל ואף מתייעל. רוב המחקרים (והמציאות בה נתקלתי) מוכיחים כי אנשים שעובדים בעבודות מאומצות (שאינן בישיבה כל היום), מורידים את הסיכון שלהם למחלת לב, נמצאים בכושר גופני גבוה יותר ויאריכו יותר חיים. כמובן שצריך להימנע מפעילויות בעבודה שיכולות לגרום לנזקים לבביים או אחרים כגון נזקים לעמוד השדרה או שרירים/מפרקים אחרים בגוף. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני