הרגשת עילפון בזמן מאמץ בחדר כושר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/01/2016 | 20:03 | מאת: ישי

שלום שמי ישי בן 32.5 בריא בדרך כלל, לא לוקח תרופות קבועות. לפני שבועים התאמנתי, בחדר כושר בזמן מאמץ באליפטיקה זמן אימון חצי שעה, לאחר האימון הרגשתי סחרחורת, וכאבי ראש ודיקרות בחזה. יום לפני ישנתי 4 שעות בלילה. סיימתי את האימון הלכתי להתקלח והרגשתי קוצר נשימה קושי נשימה מטורף וכאבים בחזה פיניתי את עצמי לרופא הוא הפנה אותי למיון, במיון גילו שיש ליck גבוה היה לי ck 255 לאחר מאמץ עשיתי כבר שבועים הפסקה באימונים. נ.ב לפני שנתיים קרה לי מקרה ממש דומה. עשיתי את כל הבדיקות וגילו שלא הייתי בכושר גופני השאלה שלי מה לעשות כדאי שזה לא יחזור שוב. יש לי כרגע פחד להתאמן בחדר כושר אשמח לתשובה... ישי

שלום ישי, אני חייבת לפתוח ולאמר שאינני רופאה ולכן חוות דעתי מתמקדת בפן המקצועי של הפעילות הגופנית בלבד! ישנן מספר סברות: 1. לא ברור לי אם האימון שעשית זה האימון הרגיל שאתה עושה בדרך כלל וכמה זמן אתה כבר פעיל. ייתכן ואם הינך "חדש" בפעילות הגופנית, או ששינית את האימון משמעותית לאחרונה, אזי הגוף שלך הגיב באופן קיצוני. יש להתחיל כל פעילות באופן הדרגתי (חצי שעה על האליפטי למתחיל זה קשה) ולהעלות את עצימות או משך האימון בקצת כל שבועיים שלושה עד שהאימון מתייצב על דרגת קושי מתאימה לאורך זמן. יש להקפיד לסיים אימון בהדרגה (הורדת דופק הדרגתית) וקירור הגוף (מתיחות). 2. ייתכן וחוסר בשינה היה הסיבה למה שהרגשת. 3. התייבשות הינה גורם שכיח לסחרחורות וכאבי ראש. 4. יש האומרים שמקלחת חמה יכולה לגרום לתחושות לא טובות לאחר אימון עצים. ייתכן שאין קשר לאימון בכלל ועליך לבצע בדיקות מקיפות יותר. בוודאי הסבירו לך שה - CPK גבוה בגלל האימון (על אף שאיננו נחשב גבוה כלל בערכים שציינת) ואינו מהווה סכנה. עצתי לך היא לחזור לאימונים, תתחיל באימון רגוע מבחינת דרגות קושי. תקפיד להתחיל בחימום והעלאת דופק הדרגתית ולסיים במתיחות והורדת דופק הדרגתית. תנסה לוותר על המקלחת מיד עם סיום האימון או לדחות אותה לאחר שהגוף כבר במנוחה. כמובן שחשוב לישון טוב, לאכול משהו קטן כשעתיים לפני ולשתות הרבה. במידה ותופעות אלה חוזרות שוב, כמובן שחשוב לעצור את האימון ולהיבדק בהקדם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני