פעילות לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/09/2015 | 10:45 | מאת: רונית

שלום יעל.ב25.8 עברתי צינתור עם סטנט.איזה פעילות גופנית עלי לעשות עד הפגישה עם הקרדיולוג ב1.10.אני בת 56.

שלום רונית, מקווה ששלומך טוב. חסרים לי כמה פרטים על מנת לייעץ לך באופן פרטני (כגון: גורמי סיכון, משקל, פעילות גופנית בעבר, מהי מידת תפקוד הלב שלך וכד'), אך אוכל לייעץ באופן כללי. כדאי לבצע הליכות למשך 20-30 דק', בתנאים נוחים (כלומר למעט בעליות). במידה ואת מרגישה טוב תוכלי להעלות את משך הפעילות לכיוון 45 דק', ובהדרגה להגביר את קצב ההליכה. מה שצריך להנחות אותך זה נשימה נוחה, לא כאבים בשרירים או עייפות מוגברת. כמובן שבמידה ואת חשה אחד מהסימפטומים הכוללים: תעוקה בחזה, קוצר נשימה, הזעה מוגברת, כאבים חריגים וכד', יש לעצור כל פעילות. חשוב ביותר ומומלץ מאוד להצטרף בהקדם למכון שיקום לב הקרוב לביתך! שם תקבלי את כל ההנחיות לפעילות גופנית במסגרת ובאופן עצמאי. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני