תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/02/2009 | 19:28 | מאת: אסתי

יש לי כבר כמה חודשים כאבים בחזה ותחושה של עומס שמגיעה עד לכאבים בגב. במהלך פעילות גופנית הכי קטנה יש לי דפיקות ממש מהירות וקשיי נשימה. שלחו אותי לעשות ארגומטריה ועברתי היום את הבדיקה ואלה התוצאות.. סיכום ארגומטריה: הפרעות קצת במאמץ/התאוששות: לא נצפו פעימות מוקדמות בודדות עליתיות וחדריות סיכום: הדופק שהושג:190,אחוז מהדופק המקסימלי 94.0,הבדיקה נמשכה 12:00 דקות. ללא עדות לקיום איסכמיה כלילית במאמץ. כושר גופני טוב תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. לאור תמונה של תרשים בסיסי (חשד לLVH) מומלץ אקו לב. השאלה שלי היא מה אומר המושג LVH? ומה הבעיה שגורמת לכאבים ולקשיי נשימה אם אפשר לדעת אותה לפי התוצאות האלו?

אסתי תודה על פנייתך. רצוי שתפני את שאלתך לרופא המטפל או לקרדיולוג בפורום אך אני אענה לך באופן כללי: הארגומטריה נראית תקינה במובן שאין עדות לאיסכמיה (חוסר אספקת חמצן) במאמץ הקשורה לכלי הדם הכליליים, כלומר לעורקים אשר מספקים דם ללב. LVH - אומר - Left Ventricular Hypertrophy - כלומר עיבוי חדר שמאל. מצב זה בדרך כלל מתאפיין בעיבוי שריר הלב (בצידו של החדר השמאלי) אשר יכול להוביל במצב חמור לאי- ספיקת לב מאחר והלב צריך להתאמץ יותר על מנת לספק את כמות הדם הנדרשת לגוף. מצב זה יכול להסביר את קוצר הנשימה ואת הכאבים בחזה אשר נובעים מחוסר יכולת להזרים מספיק דם/חמצן. אך, ישנם מקרים רבים בהם ה- LVH אינו משמעותי ולא בא לידי ביטוי בסימפטומים כלשהם. בבדיקת האקו ניתן להעריך את חומרת ה- LVH ולהסיק האם קוצר הנשימה והכאבים בחזה הם כתוצאה מכך או שמא על הרופא שלך לחפש מקור אחר. לא ציינת האם חשת בכאבים אלה או קוצר הנשימה גם בזמן הארגומטריה. אם עברת 12 דק' בארגומטריה ללא תחושות אלה אזי אני אופטימית מאחר ובדיקה קשה זו לרוב מעלה על פני השטח כאבי חזה וקוצר נשימה הנובעים מסיבה לבבית. לעתים ה- LVH קשור ליתר לחץ דם, לא ציינת את ערכי לחץ הדם שלך במנוחה ובמאמץ. כדאי מאוד לבצע את בדיקת האקו ולהתקדם משם... בינתיים השתדלי להימנע ממאמצים גבוהים. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

06/02/2009 | 12:09 | מאת: אסתי

קודם כל תודה רבה על התשובה. בקשר לכאבים בזמן הבדיקה, אני חשה כאבים וקוצר נשימה גם בלי מאמץ,פשוט בזמן פעילות הלב שלי דופק כל כך חזק שאני כבר לא מרגישה את הלחצים האלה. למשל אתמול כל היום היה לי לחצים בלתי נסבלים בחזה. אולי זה מהבדיקה אני לא יודעת אבל יש הרבה ימים כאלו שכואב סתם ככה. והנתונים של ערכי הלחץ דם שלי במנוחה הם: קצב הלב:92 לדקה לחץ דם: 100/65 אקג:קצב סינוס NEGATIVE T IN L2.L3, AVF, V4-V6 והנתונים בזמן מאמץ [במבחן]: הבדיקה נמשה 12:00 דקות קצב לב:190 לדקה לחץ הדם בשיא המאמץ: 140/80 מס' METS מקסימלי:12.8 אחוז הדופק המקסימלי: 94.0 אקג במאמץ:סינוס טכיקרדיה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני