סף מאמץ וכושר - לסוגים השונים של חולי הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/05/2015 | 14:58 | מאת: מרדכי

האם היחס לסף המאמץ משתנה בין חולי לב אחרי התקף לב לבין חולי לב שעברו צינתור או מעקפים, רגע לפני ההתקף?

מרדכי שלום, סף המאמץ פחות תלוי בסוג אירוע הלב שאותו אדם עבר (התקף לב, צנתור או ניתוח) אלא יותר במצבו הבריאותי לאחר מה שעבר. מצבו הבריאותי כולל: מידת התפקוד הלבבי, מצב הכושר הגופני, נוכחות סימפטומים במאמץ (קוצר נשימה, כאבים בחזה וכד), תגובות הדופק והלחץ דם במאמץ, גיל, משקל ועוד. לכן ייתכן ולשני אנשים שעבור בדוק את אותו הדבר יהיה סף מאמץ שונה וגם ייתכן לשני אנשים שעברו שני אירועים שונים יהיה את אותו סף המאמץ. מקווה שהצלחתי להסביר היטב. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני