בדיקה במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/02/2015 | 13:26 | מאת: shsh

אני בן 45 רץ למרחקים ארוכים כמה שנים, אחת לשנה אני עושה בדיקת מאמץ. בבדיקה האחרונה עצרו את הבדיקה בשל עליית לחץ הדם 220/90, ולא הגיעו לדופק של 90%. הגיעו ל155 במקום 173 כמתוכנן. זה לקח 11.30 דקות. עומס מירבי mets13.4 נכתב בסיכום : תגובה היפרטנסיבית למאמץ. סבירות נמוכה לאיסכממיה, לא ניצפו הפרעות קצב. ערב לפני הבדיקה עשיתי אימון של אינטרוולים מהירים, האם יכול להיות שהיתה לזה השפעה? מה אומרת הבדיקה ?

שלום רב לך, לאימון אינטרוולים לא צריכה להיות השפעה על לחץ הדם הגבוה במאמץ. זה בדרך כלל משהו שמאפיין. כלומר ישנם אנשים שאפילו שיש להם לחץ דם תקין במנוחה נוטים ליתר לחץ דם (היפרטנסיבי) במאמץ. לחץ הדם שהגעת אליו עדיין איננו בגדר בעיה או סכנה ואינו צריך להדאיג אותך (ישנם טכנאים שעוצרים בדיקה רק בלחצי דם שמעל 250/110). לעתים זה אומר שאותו אדם שסובל מלחץ דם גבוה במאמץ עלול לפתח יתר לחץ דם במנוחה ולכן לא יזיק אם תבצע מעקב תקופתי של לחץ דם במנוחה. מעבר לזה הבדיקה שלך תקינה: "סבירות נמוכה לאיסכמיה": זה אומר שאין חשד לחסימות או הצרויות בעורקים של הלב "לא נצפו הפרעות קצב": זה אומר שלא נצפתה בעיה במערכת ההולכה, קצב הלב תקין. משך הבדיקה יפה מאוד ומעיד על כושר מצוין. אם אתה מרגיש שבאימונים שלך אתה מתאמץ מעבר למה שהתאמצת בבדיקה (והדופק מעל 155), ייתכן ולחץ הדם שלך גבוה וכדאי שלא להגזים באימון. אם האימון פחות אינטנסיבי מזה, אתה יכול להרגיש חופשי להמשיך להתאמן כפי שאתה מתאמן. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני